Wing Chun Kung Fu Gorinchem

Wing Chun Kung Fu

De trainingen van The Kung Fu Company zijn voor een groot deel gebaseerd op Wing Chun, maar wat is Wing Chun precies?

Wing Chun (Ving Tsun, Wing Tsun) omvat veel meer dan wat we hier op deze pagina kunnen omschrijven, maar we doen een “korte” poging.

Wing Chun is een Kung Fu stijl. De oorsprong van de stijl is terug te vinden in het zuiden van China en valt dan ook onder de z.g. “Zuidelijke Kung Fu stijlen”.

De nadruk ligt op korte snelle handtechnieken, aangevuld met traptechnieken, een goede structuur, balans en beweging. Vaak zijn verdediging en aanval gelijktijdig en speelt (brute) kracht geen rol in de uitvoering, wat het dus uitermate geschikt maakt voor ieder lichaamstype. Je leert ook omgaan met de (brute) kracht van anderen.

De stijl kent een aantal principes, die de basis van de stijl vormen. Eén van de toepassingen is bijvoorbeeld dat alles gericht is op het “midden”. De aanval naar je tegenstander, maar ook van je eigen verdediging.

Zoals bij elke Kung Fu stijl, vergt het wel tijd en toewijding om de technieken en bewegingen goed onder de knie te krijgen. De basis is snel gelegd, maar door meer training (ook thuis) verbeter je natuurlijk de technieken steeds meer en meer en leer je ook meer toepassingen ontdekken, waardoor het je “eigen” Kung Fu zal worden. Je bent dus nooit klaar met leren!

Meer info? neem contact met ons op of boek gelijk een proefles!